Shampoo tegen seborroisch eczeem

Is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroisch eczeem een effectieve shampoo tegen seborroisch eczeem? Het antwoord is: ja en nee.

Ja, omdat het effectief is tegen seborroische dermatitis.
Nee, omdat het technisch geen shampoo is.

Het is een shampoo tegen seborroisch eczeem… in zekere zin

Uh? En net zeg je nog dat het geen shampoo tegen seborroisch eczeem is? Dat klopt, strikt genomen is het geen shampoo zoals u die gewend bent te kopen. Het is een poeder waar u water aan toevoegt. En het mooie daarvan is dat wij hierdoor alle stoffen die zo slecht zijn voor uw eczeemhuid eruit kunnen laten.

Dus technisch gezien is HQ nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate geen shampoo, maar het is wel als zodanig te gebruiken. Door het concentraat in de applicator te vermengen met water ontstaat er een suspensie dat toe te passen is als een milde shampoo tegen seborroische eczeem. En in tegenstelling tot de meeste shampoo’s is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate sulfaat en parabenen vrij. Een milde en gezondere manier van wassen dus!

Bovendien is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroisch eczeem effectief tegen seborroische dermatitis zonder daarvoor agressieve stoffen zoals salicylzuur, seleniumsulfide, resorcinol, zinkpyrithion, ketoconazol of steroiden te gebruiken!

Als het meer is dan een shampoo tegen seborroisch eczeem…wat is het dan nog meer?

Primair is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroisch eczeem natuurlijk gericht om seborroisch eczeem te bestrijden. En welk naampje er dan aan gegeven wordt doet er eigenlijk niet toe.

Wat belangrijk is om te weten is dat het te gebruiken is als

 • leave-in suspensie voor op de hoofdhuid,
 • milde shampoo tegen seborroisch eczeem en als
 • huidsuspensie.

Hoe gebruikt u het als leave-in suspensie voor op de hoofdhuid?

 1. (Water vermengen met concentraat)
 2. Haren uitspoelen
 3. Masserend aanbrengen

Resetten

Bij het gebruik van het concentraat als leave-in suspensie kan uw haar steviger worden. Niet iedereen vindt dat prettig. Om dat te voorkomen kunt u uw haren ‘resetten’. Dat betekent dat u eens in de zoveel tijd normaal wast met een shampoo die uw huid voor een keer verdragen kan. U kunt ook hiervoor ook de suspensie gebruiken als shampoo.

Opmerking. U kunt dus uw haren gerust laten wassen bij de kapper. Hou er echter rekening mee dat die shampoo’s meestal wel het haar strippen, zodat het makkelijker knippen is. Gebruik het concentraat naderhand thuis als leave-in suspensie na het uitspoelen van de losse haren.

Hoe gebruikt u het als shampoo tegen seborroisch eczeem?

 1. (Concentraat vermengen met water)
 1. Eventueel haren natmaken
 2. Suspensie masserend aanbrengen
 3. Uitspoelen

of

 1. Eventueel haren natmaken
 2. Een deel van de suspensie al masserend aanbrengen
 3. Uitspoelen
 4. Rest van de suspensie aanbrengen op de hoofdhuid

Bij aanvang is het aan te raden om het concentraat als leave-in suspensie te gebruiken, totdat de klachten zijn verdwenen.

Hoe gebruikt u het als suspensie tegen seborroische dermatitis op de huid?

 1. (Concentraat vermengen met water)
 2. Suspensie masserend aanbrengen met een wattenschijfje of vingers

Samengevat

HQ nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroisch eczeem:

 • werkt als een shampoo tegen seborroische dermatitis op de hoofdhuid
 • werkt als een suspensie tegen seborroische dermatitis op huid
 • werkt als een suspensie tegen seborroische dermatitis op de gevoelig gezichtshuid
 • is sulfaat en parabenen vrij
 • helpt tegen jeuk
 • helpt tegen aangedane plekken en schilfers
 • bevat geen chemische bestanddelen te gebruiken zoals salicylzuur, seleniumsulfide, resorcinol, zinkpyrithion, ketoconazol of steroiden

 

Als u HQ nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroisch eczeem nog niet in huis hebt

Het nieuwe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem kunt u nu proberen voor de tijdelijke introductieprijs van slechts €29,95.
 

Een forse besparing ten opzichte van de retailprijs van €40,00.
En dat is inclusief applicator, een aantrekkelijke giftbox en professionele ondersteuning.

Ideal
bankoverschrijving

39,95Meer informatie

Seborroische dermatitis: antwoord op al uw vragen

Seborroische dermatitis, wat is dat?

Is seborroische dermatitis te genezen?

Hebt u tips tegen mijn seborroisch eczeem?

Ik heb seborroisch eczeem op mijn hoofdhuid, kan ik HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem gebruiken?

Is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate een shampoo tegen seborroisch dermatitis?

Kan ik HQ N&E Recovery Concentrate bij seborroisch eczeem ook bij seborroische dermatitis op mijn gezichtshuid gebruiken?

Hoe gebruik ik HQ tegen seborroische dermatitis?

HQ N&E Recovery Concentrate is beter voor de huid dan andere middelen. Waarom is dat?

Na hoeveel tijd kan ik resultaat verwachten?

Hebt u tips over het gebruik bij HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem?

Overige vragen?

Seborroische dermatitis, wat is dat?

Seborroische dermatitis (of seborroisch eczeem) is een erg vervelende aandoening van de huid. Seborroische dermatitis gaat gepaard met schilfers en veelal flinke jeuk. De huidcellen delen zich vele malen sneller dan gebruikelijk. De afgestorven cellen gaan klonteren en laten in kleine droge plakjes los, de schilfers.
Meestal zijn er enkele plekken op het hoofd die scherp begrensd zijn met de normale (hoofd)huid. De aangedane plekken manifesteren zich vaak op en hoofdhuid en andere zichtbare plaatsen zoals het aangezicht, wat erg vervelend kan zijn. Op en rondom de neusvleugels of wenkbrauwen zijn plaatsen die veel voorkomen.

Bij seborroïsch eczeem treedt zoals gezegd regelmatig jeuk op en de aangetaste huid is rood van kleur. Door te krabben kunt u de huid beschadigen en kunnen er secundaire infecties optreden. Pas hier dus mee op want het zich daardoor uitbreiden naar andere plaatsen op de huid.

Is seborroische dermatitis te genezen?

Nee, helaas is seborroisch eczeem tot op heden niet te genezen. Wel zijn de klachten te bestrijden. Zie HQ N&E Recovery Concentrate bij seborroisch eczeem.

Hebt u tips tegen mijn seborroische dermatitis?

Zie tips bij seborroisch eczeem of vul het contactformulier in voor persoonlijk advies.

Ik heb seborroisch eczeem op mijn hoofdhuid, kan ik HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem gebruiken?

Absoluut. HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is geschikt voor zowel huid als hoofdhuid.

Is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem een shampoo tegen seborroisch dermatitis?

Ja en nee. HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is te gebruiken als shampoo. Voor meer informatie zie het artikel “Shampoo tegen seborroisch eczeem“.

Kan ik HQ N&E Recovery Concentrate bij seborroisch eczeem ook bij seborroische dermatitis op mijn gezichtshuid gebruiken?

Ja hoor. HQ N&E Recovery Concentrate bij seborroisch eczeem werkt ook voor de gezichtshuid.

Hoe gebruik ik HQ tegen seborroische dermatitis?

U mengt het concentraat in de applicator met water, schudden en al masserend aanbrengen.

HQ N&E Recovery Concentrate is beter voor de huid dan andere middelen. Waarom is dat?

Huidherstellend concentraat is effectief zonder chemische bestanddelen te gebruiken zoals salicylzuur, seleniumsulfide, resorcinol, zinkpyrithion, ketoconazol of steroiden! Bovendien zijn onze producten SULFAAT EN PARABENEN VRIJ!

Na hoeveel tijd kan ik resultaat verwachten?

Dit is heel lastig te zeggen en is afhankelijk van de persoon en ernst van de klachten. Bij de één zijn de klachten na een paar dagen verdwenen. Bij de ander duurt het een paar weken. De meeste mensen zien in een paar dagen al wel hun schilfers droger worden.

Hebt u tips over het gebruik bij HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem?

Zie tips bij seborroisch eczeem of vul het contactformulier in voor persoonlijk advies.

Overige vragen?

Hebt u andere vragen waar u mee worstelt? Stel ze door ons contactformulier in te vullen.

Tips seborroïsch eczeem

Tips bij seborroisch eczeem nodig? Hieronder kunt u geselecteerde tips vinden van onder andere mede-gebruikers van HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate.

Tip 1: Suspensie krachtiger maken zodat het sterker werkt tegen seborroïsch eczeem

Ieder mens is anders. De één reageert sterker op een middel dan een ander. Ziet u na 14 dagen geen verbetering of ziet u wel verbetering, maar onvoldoende? Vul dan de apllicator met een ampul en water tot aan niveau 1. Dit maakt de concentratie actieve stof hoger.

Tip 2: Haar uit de knoop bij seborroïsch eczeem op de hoofdhuid

Chris D. uit Eindhoven heeft de volgende tip tijdens het gebruik van Dr. Vochard’s HQ Recovery Concentrate bij Seborroïsch Eczeem:

Ik kam mijn natte haren voordat ik het concentraat aanbreng. Niet alleen erna. Hierdoor kan ik het concentraat makkelijker verdelen en heb ik het gevoel dat het beter tot het eczeem op mijn hoofdhuid kan doordringen. Het voelt in elk geval lekker zacht.

Tip 3: Seborroïsch Eczeem in het gezicht

Een tip van Bas voor de onbehaarde huid:

Het haarconcentraat voor Seborroisch Eczeem op de hoofdhuid is te gebruiken voor het gezicht. Het probleem is alleen dat het wat lastig aan te brengen is. Ik gebruik hiervoor een watje of doe wat op mijn vingers en wrijf goed op de eczeem plekken. Ik moest voor mijn huid wel een hogere concentratie gebruiken dan voor mijn hoofdhuid. Waarschijnlijk doordat het door het met haar langer doorwerkt dan zonder haar of zo.

Tip 4: Uitspoelen als het seborroïsch eczeem is verdwenen

Henry R. uit Den Bosch mailde het volgende:

Voor de mensen die het concentraat niet in hun haren willen laten zitten heb ik de volgende tip. Wacht tot de klachten zijn verdwenen en probeer daarna alleen te wassen met het concentraat. Ik maak het spul aan zoals altijd. Breng het aan op droog haar (ik heb kort haar), een paar minuten in laten trekken en uitspoelen. Ik heb het zo al een tijd onder controle.

Tip 5: Resetten

Wil S. uit Oss heeft de volgende tip voor u:

Ik gebruik HQ Recovery Concentrate voor mijn psoriasis. Ik was eens in de zes weken mijn haren met babyshampoo. Dit maakt mijn haren beter doorkambaar.

Tip 6: Meer water bij lang haar

Een tip van Marielle L. uit Zwolle:

Ik heb lang haar en had last van Seborroisch eczeem. Toen mijn seborroïsch eczeem eenmaal weg was ben ik de fles tot niveau 5 gaan vullen. Zo kan ik makkelijker mijn hele haar ermee wassen en mijn eczeem blijft weg.

Opmerking van Vochard. Begin altijd met niveau 3. Werkt het concentraat niet voldoende? Vul dan tot niveau 2 of 1. Probeer vulniveau 4 of 5 pas als de klachten verdwenen zijn.

Tip 7: Resetten 2

Shanne van de L. uit Zuid-Laren af ons de volgende tip door.

Deze tip wil ik geven naar aanleiding van de tip van Wil. Ik ben namelijk iemand die shampoo niet kan verdragen. Ik gebruik het concentraat voor mijn Seboroisch eczeem. Om te wat Vochard “resetten” noemt gebruik ik een sinaasappel die ik op mijn droge haar uitknijp. Daarna spoel ik het goed uit. Dan breng ik het concentraat aan en spoel dat uit.

Tip 8: Leer de seborroïsch eczeem triggers herkennen

Seborroïsch eczeem? Eindelijk is er een nieuw en effectief middel!

 

Seborroïsch eczeem? Eindelijk is er een nieuw en effectief middel!

-Nu verkrijgbaar-

 

Ik ga er niet omheen draaien: ik werk voor Vochard. En ik ben daar trots op.
Als u een bestaande klant bent dan kent u mij waarschijnlijk al als lid van het Customer Care team. Dan hebt u, hoop ik, ook gemerkt dat ik heel graag mensen help om van hun seborroïsch eczeem klachten af te komen en dat ik er voor u ben.

Maar wist u dat ik zelf meer dan 20 jaar last gehad heb van seborroïsch eczeem? En het begon precies in mijn pubertijd, waarin uiterlijk extra belangrijk voor mij was. Ik weet dus aardig hoe u zich voelt.

Vele jaren later vormde dat ook de relatie met Vochard Dermacare. Ik ben één van de proefpersonen geweest voor HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem.
Omdat dit middel bij mij helpt sta ik volledig achter het product. En dankzij mijn contacten met andere klanten met seborroïsch eczeem weet ik welke individuele afstemming er vaak nog plaats kan vinden om het concentraat nog beter voor iemand te laten werken. Daarom ben ik helemaal op mijn plek bij Customer Care.

Als u nog niet bekend bent met Vochard Dermacare dan kan het zijn dat u het moeilijk vindt om te geloven wat ik u vertel. Dat is heel begrijpelijk. U kent mij niet en er zijn -net als aan mij- waarschijnlijk veel verhalen aan u opgehangen omtrent de genezing van seborroïsch eczeem. Hierdoor staat u kritisch tegenover alles wat ik zeg. En met dat gezonde verstand is niets mis! Wees grondig, lees u in, stel kritische vragen en vorm uw oordeel.

Ik zal in dit artikel proberen uit te leggen wat Vochard HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate (“huidherstellend concentraat”) bij seborroïsch eczeem voor u kan betekenen. Ik ga feiten geven, maar deel ook mijn mening en gevoelens met u om u op die manier te helpen een gefundeerde beslissing te nemen. Vergeef het mij… doordat ik het product ‘leef’ kan mijn enthousiasme door de tekst heen sijpelen.

En in alle eerlijkheid? Terwijl u elk woord uit dit artikel zo objectief mogelijk leest zult u ook enthousiast worden. Daar ben ik van overtuigd.

Door verder te lezen komt u er niet alleen achter dat het werkt zonder bijwerkingen, u ontdekt ook waarom het werkt en hoe eenvoudig het is om aan te brengen. Aan het einde van dit artikel zult u zich opgelucht voelen dat u eindelijk een goed middel tegen seborroïsch eczeem hebt gevonden. Net als ik destijds. Maar ik ga u niet voorliegen: het is geen wondermiddel dat seborroïsch eczeem zomaar even van uw huid veegt. Dat hebt u waarschijnlijk al genoeg gehoord.

Wat is seborroisch eczeem?

Seborroïsch eczeem is een aandoening die wordt gekenmerkt door jeuk, roodheid en schilfering, die vaak wat gelig van kleur is en kaarsvet- of wasachtig aandoet. Behalve op de hoofdhuid komen de klachten onder andere voor in het gezicht, oren en borstgebied.
Door artsen wordt het meestal bestempeld als “onschuldig”. Maar ook al is seborroïsch eczeem “onschuldig”, voor mensen die er last van hebben is dat allerminst zo. Sterker nog: ik weet uit eigen ervaring dat de impact op veel mensen enorm is!

Zo las ik laatst het indrukwekkende verhaal van Stephan uit Cuijk. Hieronder een deel van wat hij vertelde over zijn seborroïsch eczeem:

“Al sinds mijn 15e levensjaar (ik ben nu 32) heb ik te kampen met een vrij extreme vorm van Seborroisch eczeem. In mijn gezicht, in de wenkbrauwen, rond mijn neus, achter- en soms in- mijn oren, op mijn hoofdhuid en eigenlijk overal waar je als man haar in je gezicht hebt. Verder ook vaak plekken op mijn voorhoofd, slapen en wangen. Kortom: mijn hele aangezicht. Het begon heel “onschuldig”, met hier en daar een droog plekje op mijn gezicht. De roos op mijn hoofdhuid werd steeds extremer. Geen anti-roos shampoo die er tegen opgewassen leek. Er waren wel perioden dat het verdwenen leek, maar elke keer dat het terug kwam werd het van kwaad tot erger.
Het behoeft hier geen uitleg dat dit gepaard ging met gevoelens van onzekerheid,frustratie en vooral schaamte…

Mensen die deze aandoening beschrijven als “onschuldig”, hebben er waarschijnlijk geen persoonlijke ervaring mee. Ze bedoelen het misschien wel goed, maar ze weten ECHT NIET waar ze over praten…
…Uiteraard heb ik door de jaren heen zo`n beetje alles wel geprobeerd…Al die loze beloften van verlichting en genezing komen me de strot uit…

…Het beheerst mijn hele bestaan… (Stephan, als je dit leest…stuur ons even een e-mail als je nog geen oplossing hebt gevonden, dan stuur ik je een pakketje Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem op)

Ook ik kan nog steeds erg boos worden van al die loze beloften die worden gedaan. Stephan heeft namelijk gelijk. Mensen die er geen last van hebben weten niet waar ze over praten. En wat er ook beweerd wordt: seborroïsch eczeem is niet te genezen. Maar de meesten van ons zijn al blij om van de klachten af te zijn. Maar daarover later meer.

Gelukkig beheerst seborroïsch eczeem niet bij iedereen zo hun leven. En voor vrijwel iedereen is het klachtenbeeld anders. Voor de één “valt het allemaal wel mee”, voor de ander kan deze aandoening echt rampzalige gevolgen hebben.

Het feit blijft dat seborroïsch eczeem een zware LAST kan zijn, nietwaar? Niet alleen lichamelijk, OOK PSYCHISCH kunt u er een flinke deuk van oplopen. Weet u nog hoe het voelde toen uw seborroïsch eczeem voor het eerst aanwakkerde? Kunt u zich nog voor de geest halen hoe mensen u aankeken?

Ik ook. Leven met seborroïsch eczeem is voor veel mensen een ware hel. Je wordt vreemd en vies aangekeken, hebt constant jeuk en het aanzicht van de rode plekken en schilfers breken het zelfvertrouwen af.

Het moet echt anders…

Ik hoop daadwerkelijk dat u een middel tegen uw seborroïsch eczeem vindt. Het liefst zonder bijwerkingen. Of dat nou ons product is of dat van een ander. Het is absoluut niet mijn bedoeling om andere middelen af te raden. Dat is niet aan mij.
Maar traditioneel richt een medicijn zich geïsoleerd op de kwaal, NIET op het genezen van het orgaan en niet op het verbeteren van de gezondheid van uw lichaam.

FEIT: Veel medicijnen die seborroïsch eczeem proberen te bestrijden kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Bijwerkingen gerelateerd aan de huid zijn bijvoorbeeld ontstekingen, huiduitslag, het kwetsbaarder maken van de huid, jeuk en irritatie van de huid, sneller vet worden van haar en hoofdhuid, irreversibele atrofie (huidverdunning), slechte wondheling, clownseczeem en haaruitval. In sommige gevallen kan het de aandoening zelfs verergeren.

Trek er uw eigen conclusies uit.

Die bijwerkingen zijn niet mals! En dan is het nog maar de vraag of het de seborroïsch eczeem klachten weg haalt. Deze weg hebben de meesten van u -net als ik- helaas reeds bewandeld. Daarom vind ik persoonlijk dat men zou moeten beginnen met de middelen die het minst schade berokkenen.

Om een belangrijke stap vooruit te kunnen doen,
moeten we soms een radicaal andere richting kiezen.

De ontwikkelaars van Vochard zijn teruggegaan naar de basis en hebben zichzelf uitgedaagd om het beste, veiligste en meest vooruitstrevende middel tegen seborroïsch eczeem klachten te ontwikkelen dat met de huidige stand van de wetenschap mogelijk is.

Jarenlang hebben zij intensief geïnvesteerd, onderzoek gedaan en geëxperimenteerd. En toen zij uiteindelijk de oplossing gevonden hadden, was het resultaat iets compleet nieuws. Iets anders dan wat ik tot dan toe gezien en geprobeerd had op het gebied van seborroïsch eczeem. Een middel dat een zeer krachtig argument biedt tegen de huidige status quo. Radicaal, maar toch logisch zoals u verderop zult ontdekken.

In tegenstelling tot de huidige status quo is HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate tegen seborroïsch eczeem GEEN farmaceutisch middel met schadelijke grondstoffen.
Het is ook GEEN ‘wonder’olie wat lang moet intrekken, uw kleding en beddengoed hopeloos vet achterlaat en die u dwingt uw haren extra te wassen. Bij mij hielp dat ook niet. Het irriteerde mijn huid juist meer en lokte opflakkering van het seborroïsch eczeem uit.

HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate is echt een doorbraak in de strijd tegen seborroïsch eczeem. De formule bevat ingrediënten, die voor zover ik weet in geen enkel ander middel wordt toegepast.

Geloof me (en ik beweer daarmee niet dat het altijd voor iedereen werkt), van uw klachten afkomen is hiermee een fluitje van een cent. Ik zal u daar later iets meer over vertellen.

Het concentraat tegen seborroïsch eczeem is te gebruiken voor uw lichaam, uw hoofdhuid en uw gezicht. Het anti-inflammatoire concentraat

 • verwijdert schilfers
 • reinigt mild
 • helpt wonden helen
 • vermindert jeuk
 • verzorgt de huid
 • exfolieert en
 • voedt

Maar wist u dat het concentraat nog even doorwerkt na het aanbrengen? Het brengt namelijk een microscopisch dun laagje aan op uw huid wat het herstelproces versnelt, de huid kalmeert en uw huid behandeling na behandeling beter bestand maakt tegen wond- en schilfervorming. Het bevordert de wondgenezing dankzij de toevoeging van extracten met mineralen en flavonoïden. Het verhoogt de weerstand van bindweefsels tegen leucocyten en dus tegen ontstekingen.

Zo krijgt uw huid de kans om zich volledig te herstellen.

HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is een ware verwennerij voor de probleemhuid, vol rijke ingrediënten die uw aangetaste huid helpen te herstellen, zodat u er elke dag GEWELDIG uit kunt zien. Vrij van nare schilfers en jeukende en/of pijnlijke rode plekken.

Zonder schilfers, jeuk en rode plekken zult u zich weer geweldig voelen. U krijgt hernieuwd zelfvertrouwen waardoor u stralender door het leven gaat. Stelt u zich eens voor wat er dan met de kwaliteit van uw leven gebeurt!

Het nieuwe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem kunt u nu proberen voor de tijdelijke introductieprijs van slechts €29,95.
 

Een forse besparing ten opzichte van de retailprijs van €40,00.
En dat is inclusief applicator, een aantrekkelijke giftbox en professionele ondersteuning.

Ideal
bankoverschrijving

39,95Meer informatie

 

De formule die altijd werkt

Een echte VitamineBOM tegen seborroïsch eczeem

HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is een uniek middel met enorme spierballen. Het concentraat zit bomvol actieve bestanddelen en natuurlijke vitaminen die gezamenlijk uw eczeemplekken bestrijden en een gezonde huid helpen op te bouwen. Met een voor mij voorheen ondenkbaar resultaat. Met een dergelijke kracht kunt u de eczeemaanvallen op uw huid bestrijden, uw huid laten genezen en hebt u kracht over om uw huid jong en veerkrachtig te houden. Een paar ‘spieren’ heb ik er voor u uitgelicht.

Vitamine B6

Het concentraat bevat natuurlijke vitaminen B6 om de ontstekingen van de huid tegen te gaan, in het bijzonder in relatie tot de symptomen van seborroïsch eczeem.

Retinol

Retinol staat bekend om zijn eigenschappen die een droge en schilferige huid genezen. Het zorgt voor de huid en is nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid.
Retinol is essentieel bij het helen van wonden en andere beschadigingen van de huid. Ook beschermt retinol de cellen, vermindert het overmatige talgproductie en verbetert het de kwaliteit van de nieuwe cellen die door het lichaam worden aangemaakt.

Patiënten die aan psoriasis leiden worden vaak geadviseerd om retinoïden aan te brengen om cellulaire groei te reguleren. Maar ook patiënten met seboroisch eczeem kunnen er baat bij hebben omdat schimmels floreren bij een overmatige talgproductie. Het is heel logisch eigenlijk: verminder talg, verminder schimmels. Verminder schimmels, verminder het eczeem.

Ascorbinezuur

Ascorbinezuur is een effectieve anti-oxidant. Dit betekent dat het u kan helpen huidveroudering tegen te gaan, maar het stimuleert ook de productie van collageen. Collageen is een proteïne die een gezonde groei van cellen stimuleert en de huid zijn stevigheid en kracht geeft. Ascorbinezuur helpt uw huid te herstellen, vermindert ontstekingen en verbetert het celvernieuwingsproces.

Vitamine E

Het is algemeen bekend dat vitamine E goed is voor uw huid, maar niet veel mensen kunnen vertellen wat het doet. Vitamine E is een geweldige vitamine voor de huid wanneer het lokaal wordt aangebracht op de huid. Vitamine E is net als vitamine C een krachtige anti-oxidant die uw huid hersteld en beschermt. Het smeert en verzacht de huid (vochtinbrengend) en vormt een beschermende laag die de wond vrijhoud van vrije radicalen. De verzachtende eigenschappen van vitamine E regeneren de huid, helpen hem te beschermen en houden hem vitaal.

Andere huidweldoeners

Dat is echter niet alles. Het recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem bevat huidherstellende bestanddelen die onder andere de zuurstofaanvoer bevorderen, roodheid vermindert, jeuk tegen gaat en de doorbloeding van uw huid een nieuwe impuls geeft. Hiermee bent u verzekerd van de beste zorg voor een mooie gezonde huid.

WAARSCHUWING! Er zwerven kwakzalvers rond die aanraden om enorme hoeveelheden vitaminepreparaten in te nemen om uw seborroïsch eczeem te bestrijden. DOE DIT NIET. Dergelijke hoeveelheden zijn giftig!

Geïntegreerd en uitgebalanceerd

HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is een speciaal uitgebalanceerd concentraat voor uitwendig gebruik. Vochard Dermacare heeft een enorme hoeveelheid ontwikkelingstijd en innovatie gestoken in de productie en in het vinden van exact de juiste samenstelling. De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat de verschillende bestanddelen elkaar activeren en versterken.

 • Vitamine E in HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem versterkt bijvoorbeeld de werking van de retinol en ascorbinezuur. Het werkt als een katalysator: doordat Vochard’s HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem vitamine E in de juiste verhouding combineert werken ze in harmonie met elkaar om zo uw huid maximaal te laten profiteren.
 • De microdeeltjes masseren uw huid en geven hem een heerlijk zachte scrub zonder dat het de huid open raspt. Zij versterken zo de werking van alle actieve en beschermende bestanddelen.
 • WIST U dat een combinatiemix nodig is om ontstekingsreacties en opflakkering te remmen? Daarom hebben wij een uitgebalanceerde mix van onder andere natuurlijke Omega-3 vetzuren (EPA en DHA), vitamine A en vitaminen B6 en D3 in de exacte verhoudingen toegevoegd om uw huid te helpen tegen de alsmaar terugkerende opflakkering.

Zelfs haar groeit weer terug

Seborroïsch eczeem kent vele vormen; van lichte jeuk tot extreem agressieve perioden van pijnlijke rode plekken die aanvoelen als een brandwond. Daarnaast krijgen heel veel mensen met seborroïsch eczeem last van flinke haaruitval. Wat uiteindelijk leidt tot kale plekken op het hoofd.

Wist u trouwens dat de juiste combinatiemix tussen vitamine D en vitamine E kale plekken op de hoofdhuid kan voorkomen en verdere haaruitval remt?

Vochard’s HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem herstelt de huid en gaat ontstekingsreacties tegen. Niet alleen helpt het uw huid vrij van eczeem te houden, niet afgestorven haarfollikels krijgen de kans om nieuw haar aan te maken! Daarnaast helpt het concentraat bij afbrekende, splitsende haren en dun haar.

Snel en Eenvoudig

“Dit is het enige product dat ik aanbeveel, omdat het werkt zonder bijwerkingen.
Ik gebruik het gewoon als een shampoo, want het reinigt ook nog eens mild.”

Ik heb u beloofd meer over het eenvoudige gebruik van HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem te vertellen.

Ik kan daar kort over zijn. Uw behandeling hoeft niet tot gevolg te hebben dat u te laat komt voor die belangrijke afspraak of ten koste gaan van waardevolle tijd met uw vrienden, partner of kinderen. Wij hebben het u zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

De ampullen passen perfect op de applicator, zodat u het poeder snel en zonder morsen in de applicator kunt doen. Water toevoegen, in de (hoofd)huid masseren en laten drogen. Dat is alles! Is het niet sterk genoeg voor u? Voeg dan minder water toe om het concentraat nog krachtiger te maken.
De suspensie doet zijn werk, zonder u (sorry voor mijn woordkeus) palingvet achter te laten.

GEEN extra wasbeurt voor uw haar nodig. Een wasbeurt met een gewone shampoo zorgt er veelal voor dat uw hoofdhuid niet tot rust kan komen en werkt zo het oplossen van de klachten tegen.
GEEN middel dat de (hoofd)huid irriteert en nieuwe aanwakkering uitlokt. HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem is natuurlijk hypoallergeen en reinigt op zeer milde wijze. Bovendien bevat het actieve bestanddelen tegen jeuk en irritatie.
GEEN stinkbom, zodat u gewoon schoon en fris ruikt.
GEEN vettigheid, dus schoon haar, schoon beddengoed en schone kleding.
Veelal GEEN conditioner of stylingsproducten meer nodig!

Wij halen de olifant uit de porseleinkast!

Hierboven las u al over de bijwerkingen van diverse ‘geneesmiddelen’ tegen seborroïsch eczeem. En u weet hoe Vochard Dermacare hierin staat. Dus eigenlijk is het overbodig om nog te vertellen, maar:

FEIT: U bent er van verzekerd dat u een product gebruikt die vrij is van schadelijke chemische bestanddelen. Deze ontbreken volledig in HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem. Er zijn geen bijwerkingen bekend van dit middel.

 
Ik denk dat ik zo’n beetje het belangrijkste wel gezegd heb over HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem, dus ga ik naar het einde toe werken.
En hier bent u dan. Op een punt waar ik een tijd geleden stond.
U staat voor een keus.
Last van het seborroïsch eczeem. Een krachtig en natuurlijk middel binnen handbereik.
Misschien toch twijfelend, als er al heel veel onzin aan u is verkocht. Daar kan ik niets meer aan doen. Ik ga u niets proberen op te leggen, geen verkooptrucs. Nu is het verder aan u.
Ik hoop in ieder geval dat u dit artikel met plezier hebt gelezen en dat ik u voldoende informatie heb gegeven over HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem. Het wordt tijd dat uw zoektocht naar een goed middel is afgelopen, vindt u ook niet?

Ik hoop natuurlijk dat u net zo enthousiast bent geworden over HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem als dat ik ben en dat het concentraat voor u net zo’n verandering teweeg mag brengen. Als u opmerkingen of vragen hebt over mijn artikel of over het concentraat, dan kunt u gerust contact met mij opnemen (Ik sta ook altijd open voor suggesties en verbetering).

Wanneer u HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem met korting wilt bestellen, dan kunt u dat hieronder doen.

Het nieuwe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem kunt u nu proberen voor de tijdelijke introductieprijs van slechts €29,95.
 

Een forse besparing ten opzichte van de retailprijs van €40,00.
En dat is inclusief applicator, een aantrekkelijke giftbox en professionele ondersteuning.

Ideal
bankoverschrijving

39,95Meer informatie

 

Verkeert u nog in dubio?

Kijk dan in de spiegel.

Ziet u de aangedane plekken?

Bedenk hoe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem uw leven een stuk aangenamer kan maken. Begint u zich niet direct beter te voelen?

Wij zien twijfelende mensen er soms weken mee worstelen: “Had ik het maar eerder gedaan”. Mensen zijn liever gisteren van hun seborroïsch eczeem klachten af dan vandaag. U toch ook?

Het nieuwe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem kunt u nu proberen voor de tijdelijke introductieprijs van slechts €29,95.
 

Een forse besparing ten opzichte van de retailprijs van €40,00.
En dat is inclusief applicator, een aantrekkelijke giftbox en professionele ondersteuning.

Ideal
bankoverschrijving

39,95Meer informatie

 

Voor degenen die daar behoefte aan hebben staan hieronder een aantal reviews die ik letterlijk heb overgenomen van de review pagina van HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem.

Jeanette – 26 augustus 2013:

Eigenlijk het concentraat bestelt dankzij de review van Mark. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want ik ben van mijn klachten af! Heel af en toe heb ik nog een beetje jeuk op mijn hoofd, maar de plekken en schilfers blijven weg!

Barbara Polman – 4 oktober 2013:

Ik gebruik het nu 2 weken en ik ben al bijna schoon. Maar ik wilde toch alvast deze review doen, omdat er vertraging zat in de levering (buiten hun schuld om).

Wat een geweldige service. Zeer persoonlijk en het kan ze echt wat schelen. Hier kunnen heel veel bedrijven nog van leren!
Vier sterren door de vertraging en omdat ik nooit tienen geef.

Nancy Kuijpers – 3 december 2013:

Het zijn duidelijk mensen die begrijpen hoe het is om met de aandoening rond te lopen. Ik ben geweldig geholpen. Het was wel even spannend voor mij, omdat de eerste paar dagen de schilfers erger leken te worden. Ik heb ze toen een email hierover gestuurd. Ene Leon heeft mij gerustgesteld en gaf mij nog persoonlijke tips mee. Ik ben nu een drie weken van mijn klachten af. Superhappy!

Kijk nog eens in de spiegel.

Zou het niet fijn zijn om te leven zonder die jeuk?

Verdient u het niet om er goed en vitaal uit te zien?

Ik vind oprecht van wel. Geef het een kans.

Met hartelijke groet,

Leon

Het nieuwe HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem kunt u nu proberen voor de tijdelijke introductieprijs van slechts €29,95.
 

Een forse besparing ten opzichte van de retailprijs van €40,00.
En dat is inclusief applicator, een aantrekkelijke giftbox en professionele ondersteuning.

Ideal
bankoverschrijving

39,95Meer informatie

 

 

Seborroïsch eczeem: enkele middelen en hun bijwerkingen

Er wordt veel geroepen over het genezen van seborroïsch eczeem. Maar het blijkt dat veel mensen zich helemaal niet bewust zijn van de bijwerkingen van de middelen tegen seborroïsch eczeem.

En alle verhalen ten spijt: seborroïsch eczeem is niet te genezen. Wel zijn er middelen die klachten proberen weg te nemen: van zware medicijnen uit de farmaceutische industrie tot aan middelen uit de homeopathie. De werkzaamheid van die middelen loopt zeer uiteen. En zoals u waarschijnlijk weet zit de markt vol loze beloften.
Hieronder vindt u informatie over veel gebruikte medicijnen tegen seborroïsch eczeem. Van tijd tot tijd zal ik hier wat informatie aan toevoegen. Wilt u meer weten over middelen binnen de homeopathie, dan kunt u dit artikel lezen: homeopathische middelen en seborroisch eczeem.

FEIT: Veel medicijnen die seborroïsch eczeem proberen te bestrijden kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Ook kunnen ze de huid kwetsbaarder maken, ontstekingen veroorzaken en jeuk, uitslag en irritatie oproepen. In sommige gevallen kan het seborroisch eczeem zelfs verergeren. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van enkele veel voorgeschreven middelen en enkele van hun bijwerkingen. Trek er uw eigen conclusies uit.

Bijwerkingen van Seleensulfide

Bijwerkingen zijn onder andere: verkleuring, droogte en irritatie van de huid, sneller vet worden van haar en hoofdhuid, haaruitval. Resorptie (langdurig frequent gebruik of aanbrengen op aangetaste huid,wat bij seborroïsch eczeem meestal het geval is) kan leiden tot seleenintoxicatie (maag-darmstoornissen met alle gevolgen van dien, tremoren en stinkende adem).

Bijwerkingen van middelen tegen seborroïsch eczeem met corticosteroïden

Een middel met corticosteroïden mag niet lang achtereen gebruikt worden. Dat zegt mij eigenlijk al genoeg, maar goed, een aantal bijwerkingen zijn: osteoporose (botontkalking), maken de huid kwetsbaar, irreversibele atrofie (huidverdunning), spieratrofie, vermindering van het zicht en blindheid (gebruik dit type middelen daarom NOOIT in de buurt van de ogen), slechte wondheling, diabetes, periorale dermatitis (clownseczeem), haaruitval. Begrijp ook dat stoppen met corticosteroïden de aandoening kan verergeren als gevolg van het ‘rebound-effect’ van corticosteroïden.

Bijwerkingen van anti-schimmel medicijnen zoals Ketoconazol

Bekende en onbekende bijwerkingen zijn: blaasjes op de huid, tintelingen, kleverige,droge of ontstoken huid. Ook geven mensen aan last te krijgen van haaruitval. Bovendien remmen anti-schimmel medicijnen de vorming van calcitriol. Calcitrol heeft een essentiële functie in het lichaam. Het is niet alleen betrokken bij de botopbouw, het goed functioneren van de spier- en hersenfunctie en de werking van de alvleesklier (insulineresistentie). Er is sterk bewijs dat het een rol speelt in het immuunsysteem en celdifferentiatie. Daarom zijn anti-schimmel medicijnen eigenlijk niet goed voor de genezing van seborroïsch eczeem. Veel mensen geven overigens aan ook geen baat te hebben bij Ketoconazol (bij mij hielp het trouwens ook niet). Werkt het voor u wel: zorg er voor dat u Ketoconazol rond de ogen, neus en mond alleen aanbrengt in overleg met de arts en smeer nooit Ketoconazol op de kapotte huid.

Die bijwerkingen zijn niet mals! En dan is het nog maar de vraag of het de seborroïsche eczeem klachten wegneemt. Maar dit hebben de meesten van u -net als ik- helaas al ervaren.

Behandeling van seborroïsch eczeem op de hoofdhuid met HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Dr. Vochard product en dank u wel voor het vertrouwen die u in ons stelt. Hieronder vind u de wijze van gebruik voor Dr. Vochard’s HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem op de hoofdhuid.

Voor de mensen die direct via google op deze pagina terecht zijn gekomen en interesse hebben in dit product tegen seborroïsch eczeem dan kunt u hier de productpagina lezen. Wie de originele introductieadvertentie van HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij seborroïsch eczeem lezen wil

Wat is Dr. Vochard’s HQ Recovery Concentrate?

Dr. Vochard’s HQ Recovery Concentrate is een concentraat die gebruikt kan worden als een zeer milde shampoo. Het concentraat helpt u niet alleen van uw klachten af, maar maken het gebruik van een chemische shampoo, conditioner en haargel veelal overbodig.

Wat doet Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij seborroïsch eczeem?

Primair helpt Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat u bij het genezen van de hoofdhuid, waardoor schilfers verdwijnen en plekken op uw hoofd genezen. Daarnaast reinigt de substantie het haar en de hoofdhuid op milde wijze en maakt het het haar steviger. Shampoo, conditioners en haargel worden overbodig en irritatie wordt geminimaliseerd. Bovendien kan het al gauw 30 euro in aanschaf aan stylingsproducten besparen. In het duurdere segment nog veel meer.

De effectieve behandeling van seborroïsch eczeem: hoe dient u Dr. Vochard’s HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate op de hoofdhuid toe te passen?

De effectieve behandeling van seborroïsch eczeem op de hoofdhuid geschiedt als volgt:

 1. Kam uw haar
  Kam uw haar goed door met een schone kam of haarborstel. Dit verbetert de effectiviteit, stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, verwijdert onzuiverheden en schilfers uit het haar, verlucht uw haar en verminderd klitten.
 2. Vul de applicator
  Open de applicator en doe de volledige inhoud van één ampul in de fles.
  Vul de applicator tot niveau 3 met handwarm water. Draai de gesloten filterdop op de fles. U kunt nu onder de douche stappen.
  De applicator kort schudden zodat er geen residu meer op de bodem ligt. 30 seconden tot maximaal 5 minuten laten staan.
 3. Haar en hoofdhuid spoelen
  Ondertussen uw haar en hoofdhuid spoelen met handwarm water terwijl u uw hoofdhuid goed met een draaiende beweging masseert. Dit stimuleert de doorbloeding en haalt loslatende schilfers weg. Druk het overtollige water zo goed mogelijk uit uw haren.
 4. Applicator nog enkele seconden schudden zodat het een troebele suspensie geworden is. Het product is nu klaar om aangebracht te worden.
 5. Aanbrengen
  Flipcap openen. De suspensie met één hand in uw haren knijpen, terwijl u het met de andere hand goed inmasseert. NIET UITSPOELEN. Met twee handen goed na masseren.
  OPMERKING.De dop heeft een filterfunctie. Het is normaal dat er residu in de fles achterblijft.

Uw hoofdhuid uit zichzelf laten drogen, zodat er voldoende suspensie de hoofdhuid intrekt.

FLES EN DOP DIRECT GOED UITSPOELEN.

Tip:
Het beste resultaat krijgt u als u uw haren op een natuurlijke manier laat drogen. Om druppelen te voorkomen kunt u uw haarpunten met uw handdoek droogknijpen.

Seborroïsch eczeem – wat is het en wat kunt u eraan doen

Seborroïsch eczeem (seborrische dermatitis of eczema seborrhoicum) is een vervelende aandoening van de huid. De aandoening gaat gepaard met schilfers doordat de huidcellen zich vele malen sneller delen dan gebruikelijk. De afgestorven cellen klonteren en laten in kleine droge plakjes los. Deze vormen de schilfers. Meestal is er één of zijn er enkele plekken op het hoofd die scherp begrensd zijn met aangrenzend normale (hoofd)huid. Seborroïsch eczeem kan jeuken. De aangedane plekken manifesteren zich veelal op zichtbare plaatsen (zoals het aangezicht) wat erg vervelend kan zijn.

De symptomen bij seborroïsch eczeem

Bij seborroïsch eczeem treedt regelmatig jeuk op en de aangetaste huid is rood van kleur. Door te krabben kunt u de huid beschadigen en kunnen er secundaire infecties optreden. Pas hiermee op want kan het zich daardoor uitbreiden naar andere plaatsen op de huid. Op en rondom de neusvleugels of wenkbrauwen zijn plaatsen die veel voorkomen.

De oorzaken van seborroïsch eczeem

Seborroïsch eczeem wordt mede veroorzaakt door Malassezia ovale (voorheen bekend als Pityrosporum ovale). Malassezia ovale is een schimmel die deel uitmaakt van de normale huidflora. Ook bij hoofdroos (‘gewone’ roos oftewel pityriasis capitis) speelt de schimmel hoogstwaarschijnlijk een rol. Hoofdroos is vermoedelijk een lichte vorm van seborroïsch eczeem.

De behandeling van seborroïsch eczeem

Een vaak voorgeschreven behandeling is ketoconazol, maar niet bij iedereen altijd even effectief. Daarnaast werd bij mijzelf mijn haar dunner en werd het ook nog erg dor in de punten. Ketoconazol is verkrijgbaar in een shampoo of een zalf. Corticosteroïdlotions helpen eveneens redelijk goed, maar hebben weer hun eigen belangrijke nadelen. Andere shampoos, op basis van bijvoorbeeld seleniumsulfide, koolteer, zinkpyrithion of salicylzuur zijn minder werkzaam, maar kan voor u werken indien u een lichte vorm hebt.

Een nieuw efectief middel tegen seborroïsch eczeem is huidherstellend concentraat zoals dat van Dr. Vochard.
Huidherstellend concentraat kan ervoor zorgen dat seborroïsch eczeem weg blijft en de aangetaste huid zich geneest, zonder dat daarvoor agressieve ‘medicijnen’ of middelen ingezet hoeven te worden. (ga naar de originele introductieadvertentie van HQ Recovery Concentrate bij seboroïsch eczeem geschreven door Leon van het Vochard Customer Care team)

Gebruik Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij seborroïsch eczeem om van uw Seborroïsch eczeem af te komen.
Dit huidherstellend concentraat kan nieuwe opflakkering voorkomen zonder daarvoor agressieve bestanddelen te gebruiken die irritatie en schilfering juist aanwakkeren!

Last van hoofdroos… of toch niet?

Circa 40% van de bevolking heeft wel eens last van schilfers op de hoofdhuid. Veelal wordt gedacht dat zij last hebben van hoofdroos (pityriasis capitis), in de volksmond gewoon roos. Bij mensen met hoofdroos ziet men een buitengewone schilfering van de hoofdhuid. Daarbij zijn er meestal geen ernstige ontstekingsverschijnselen te zien. Roos gaat vaak gepaard met jeuk, maar soms ook met roodheid en haaruitval. Zonder adequate behandeling zijn de verschijnselen min of meer constant aanwezig.

Roos is niet altijd de juiste diagnose

Het blijkt dat roos niet altijd de juiste diagnose is. Bij circa 3% van de gevallen blijkt het geen hoofdroos te zijn maar psoriasis van de hoofdhuid! En dat is een groot probleem, want bij een verkeerde diagnose wordt psoriasis van de hoofdhuid met anti-roos middelen aangepakt. Met als gevolg dat de psoriasis alleen maar verergerd.

Wat zijn de verschillen tussen roos en psoriasis

Roos op de hoofdhuid

Bij hoofdroos is er sprake van een versnelde aanmaak en afstoting van de hoofdhuidcellen. Normaliter duurt dat proces circa drie weken. Maar bij hoofdroos gaat het proces twee maal zo snel. Bovendien is de productie van talg hoger, waardoor de dode huidcellen aan elkaar gaan klonteren.

De oorzaak van roos wordt in verband gebracht met de aanwezigheid van het micro-organisme Malassezia ovale (voorheen bekent onder de naam pityrosporum ovale). Malassezia ovale maakt deel uit van de normale huidflora. De schimmel veroorzaakt hoofdroos indien er tevens sprake is van:

 • uitwendige factoren zoals droge lucht, irritatie door zeep, shampoo of andere cosmetica
 • inwendige factoren zoals stress, voeding, verminderde afweer, aanleg of andere interne factoren

Bij het toenemen van de talgproductie in de hoofdhuid ontstaat er een ideale voedingsbodem voor malassezia ovale en kunnen de gistcellen zich razensnel vermeerderen. De celdeling in de hoofdhuid neemt toe met een vermeerdering van schilfers als resultaat. De irriterende stoffen die de gistcellen produceren veroorzaken een ontstekingsreactie. Tevens ontbinden de hoofdhuidvetten. Hierdoor ontstaan er vrije vetzuren, die irritatie veroorzaken en soms gepaard gaat met veel jeuk.

Psoriasis van de hoofdhuid

Bij Psoriasis van de hoofdhuid is de hoofdhuid aangetast. Er sprake van een verstoorde celvernieuwing: er worden overmatig veel nieuwe huidcellen geproduceerd die voortdurend worden afgestoten. Deze afgestoten huidcellen ‘klonteren’ samen en voelen aan als bobbelige plekken onder het haar. Deze geïrriteerde (en veelal jeukende) plekken komen het meest voor langs de buitenste haarlijn, op het voorhoofd, rond de oren en aan het begin van de nek, maar ook bovenop het hoofd.

Kenmerken van psoriasis van de behaarde hoofdhuid zijn: zilver-witte schilfers en scherp omschreven letsels. Veel mensen met psoriasis van de hoofdhuid hebben tevens last van psoriasisplekken elders op het lichaam.

Behandeling van roos en psoriasis

Roos

U kunt roos voorkomen door het haar regelmatig te wassen met een anti-roos shampoo. Echter zijn de resultaten daarvan wisselend. Bovendien zijn er agressieve producten in de handel die erger zijn dan de kwaal of de kwaal nog erger maken.

Een effectief middel is het huidconcentraat van dr. Vochard. Het middel bevat geen agressieve stoffen en helpt huid en haar weer optimaal in conditie te brengen.

Psoriasis van de hoofdhuid

Wanneer dikke schilfers aanwezig zijn, moeten deze eerst losgeweekt worden. Dat kan bijvoorbeeld met salicylzuur- of ureumoplossingen, soms gewoon met water. Indien er geen schilfers aanwezig zijn kunt u de hoofdhuid direct behandelen.

Daarna dient de hoofdhuid behandeld te worden een speciale lotion of suspensie, veelal met corticosteroïden. Deze zijn meestal niet zonder bijwerkingen. Lees meer over de behandeling van psoriasis van de behaarde hoofdhuid (capitis)

Het huidherstellend concentraat van dr. Vochard is een patiëntvriendelijk en krachtig alternatief voor corticosteroïden; Tot op heden behoorden cortisonen tot de klassieke behandeling. Dit huidconcentraat is niet agressief, hyperallergeen en effectief bij zowel psoriasis als hoofdroos. Huidherstellend concentraat maakt het haar niet vet (dat doen zalven en crèmes wel) en pakt het probleem bij de wortels aan. Aangehouden gebruik onderdrukt nieuwe opflakkering van psoriasisplekken.

Contacteer uw arts of dermatoloog wanneer u last hebt van ernstige of hardnekkige psoriasis (psoriasis universalis).

Psoriasis – wat is het en hoe komt u er vanaf

Psoriasis… een zeer vervelende aandoening die de kwaliteit van het leven veelal drastisch naar beneden haalt. Maar wat is de aandoening precies? Welke vormen zijn er? En hoe komt u er vanaf? In dit artikel hopen wij u hier een globaal inzicht in te geven, zodat u er vervolgens zelf gericht iets aan kunt doen.

Wat is Psoriasis?

Over het antwoord op deze vraag zijn de deskundigen het eigenlijk niet eens. De ene deskundige zegt dat het een huidziekte is. De ander vindt het geen huidziekte maar een afwijking in het immuunsysteem. Is het genetisch? Men heeft geen idee. De deskundigen weten hier nog geen eenduidig antwoord op te geven. Wat wel duidelijk is is dat de aandoening zich manifesteerd aan de oppervlakte: de huid. Het is de huid die zichtbaar verstoord is. Met allerlei rare vieze blikken van omstanders tot gevolg.

Kenmerkend voor de meeste psoriasisvormen zijn rode plekken (plaques) op de huid, gepaard met huidschilfers. Deze rode plekken zijn duidelijk afgebakend. Dit betekent dat er een duidelijke scheiding te zien is tussen de aangetaste en onaangetaste huid. De aandoening gaat in circa 60 procent van de gevallen gepaard met matige tot ernstige jeuk.
Aan het oppervlak van deze rode plekken op de aangetaste huid bevinden zich witte schilfers. Als men aan deze huidschilfers krabt dan laten de schilfers op een vast-frituurvet achtige manier los. Er blijft dan een rode en glimmende huid over die veelal pijnlijk aanvoelt. Daarnaast verschijnen er zeer kleine bloeddruppeltjes op de rode aangetaste huid. Dit onderscheidt psoriasis van veel andere aandoeningen zoals eczeem.

De aanwezigheid en verspreiding van de psoriasisplekken is erg variabel. Sommige mensen hebben slechts één enkele psoriasisplek op een heel specifiek deel van het lichaam, terwijl bij anderen het volledige lichaam flink is aangetast.

De aandoening kan op elke leeftijd de kop opsteken, maar er zijn twee typische periodes bekend waarin de aandoening opduikt. Te weten (1) de vroege aanzet omstreeks de periode in of vlak na de pubertijd richting volwassenheid en (2) de late aanzet waarbij de aandoening ontstaat voorbij de leeftijd van 40 jaar.

Welke vormen of variaties zijn er?

Er bestaan meerdere psoriasisvormen. De verschillende vormen worden vaak onderscheiden op basis van de plaats van aantasting en het uitzicht van de aangedane plekken. De psoriasisvariaties zijn:

 • vulgaris
 • anularis of circinata
 • inversa
 • capitis
 • palmaris
 • plantaris
 • psoriasis arthritis
 • nagelpsoriasis
 • pustulósa
 • druppelpsoriasis
 • nummularis
 • erythrodermische psoriasis

Hieronder volgt een korte omschrijving van bovenstaande variaties.

Psoriasis vulgaris

Dit is de meest voorkomende vorm (95% van alle gevallen heeft dit type) en wordt ook wel plaque of gewoon psoriasis genoemd. De letsels op de huid zijn duidelijk afgebakend. De aangedane plekken variëren in grootte en aantal. Lees meer over psoriasis vulgaris.
Indien de letsels op de huid cirkelvormig zijn, wordt deze vorm ook wel psoriasis circinata of annularis genoemd.

De inversa variant oftewel ‘omgekeerde psoriasis’

De plekken bevinden zich bij deze variatie specifiek bij huidplooien. Denk daarbij aan de oksels en liezen. Schilfers kunnen daarbij op de aangetaste huid ontbreken.

Psoriasis capitis

Bij psoriasis capitis concentreren de aangedane plekken zich voornamelijk op de behaarde hoofdhuid en soms ook op een smalle strook rondom de haargrens. Deze vorm lijkt bij veel mensen een progressie te zijn na het gebruik van agressieve anti-roos shampoo’s. Lees meer over psoriasis van de behaarde hoofdhuid.

Psoriasis palmaris en plantaris

Bij de vormen palmaris en plantaris bevinden de aantastingen zich op de handpalmen en voetzolen.

Psoriasis arthritis

Dit is een chronische ontsteking van de gewrichten, waarbij men het er nog niet over eens is of het hier gaat om een vorm van artritis of echt om een psoriasisvorm.

Nagelpsoriasis

Ook wel psoriasis unguium. Psoriasisnagels komen voor bij de meerderheid van de psoriasispatienten. Bij andere psoriasisvormen gecombineerd met gewrichtsklachten kan het aantal wel oplopen tot maar liefs 85 %. Symptomen zijn o.a. bloedingen, verdikking van de nagel, verkleuring, putjes in de nagel en loslaten van de nagel. De aantasting kan zich voordoen op één nagel, maar ook op alle nagels van de handen en voeten. Nagelpsoriasis is bijzonder lastig te behandelen.

Psoriasis pustulósa

Dit is een accute vorm met psoriasisplekken, blaasjes gevuld met pus en een rondom ontstoken huid. Deze variatie komt vaker voor bij rokers. De psoriasisplekken zijn ca. 3 mm in diameter, waarbij de plekken zich veelal concentreren op de handpalmen, nagelbedden, romp en voetzolen. Maar de pustuleuze psoriasisvorm kan voorkomen op het gehele lichaam. Vaak gaat deze variatie gepaard met koorts. De blaasjesvorming en ook de koorts fluctueert meestal.

Druppelpsoriasis

De formele naam van deze vorm is psoriasis guttata. Het is een accute vorm en verdwijnt gelukkig meestal vanzelf na drie à vier maanden. U kunt de genezing van de huid wel versnellen met Herstellend Concentraat en bijvoorbeeld het verminderen van stress. Dit type ontstaat namelijk vaak door een duidelijke prikkel, zoals stress of een infectieziekte (zoals keelontsteking). Meestal beperken de plekken zich tot de romp en zijn van druppelgrootte (ca 1mm tot 0,5cm in diameter). Circa eenderde van de mensen die druppelpsoriasis krijgt, ontwikkelt later de normale variant (psoriasis vulgaris).

Psoriasis nummularis

In tegenstelling tot de druppelachtige plekjes van psoriasis guttata wordt deze psoriasisvorm gekenmerkt door ronde plekken met een diameter van gemiddeld enkele centimeters.

Erythrodermische psoriasis

Ook wel psoriasis universalis. Bij deze vorm is de huid over het gehele lichaam van de patiënt aangetast. Dit type is een ernstige vorm, die in ongeveer twee procent van alle gevallen optreedt. Alle symptomen van psoriasis zijn bij dit type aanwezig, maar roodheid van de huid is het meest prominent zichtbaar en de schilfering en de vorming van plaque minder. De kans op levensbedreigende situaties is aanwezig! Daarom dient u, indien u deze vorm denkt te hebben, direct contact op te nemen met uw arts.

Psoriasis behandelen

De huidafwijkingen zijn vaak zo herkenbaar dat de diagnose eenvoudig te stellen is. Daarbij is het wel van belang om de ernst van de aandoening te bepalen.

Helaas is psoriasis tot aan de dag van vandaag niet volledig te genezen. Na ogenschijnlijke genezing treedt na de meeste behandelingen nieuwe opflakkeringen op.

Maar er is goed nieuws: Dr. Vochard’s Huidherstellend Concentraat kan ervoor zorgen dat de psoriasisvormen vulgaris (plague / normaal) en capitis (hoofdhuid) weg blijven, zonder dat daarvoor agressieve ‘medicijnen’ of middelen ingezet hoeven te worden.

Gebruik Dr. Vochard’s huidherstellend Concentraat voor het lichaam bij psoriasis vulgaris en gebruik Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij psoriasis capitis bij psoriasis van de hoofdhuid. Het Huidherstellende Concentraat kan nieuwe opflakkering voorkomen zonder daarvoor agressieve bestanddelen te gebruiken die irritatie en schilfering juist aanwakkeren!

Gerelateerde artikelen:

Wilt u meer lezen over specifieke variaties? Of wilt u meer lezen over de behandeling van specifieke psoriasvormen? Hieronder staan enkele suggesties voor u.

OPMERKING:
Sommige psoriasisvormen zijn ernstiger en bijzonder moeilijk te behandelen. In het bijzonder psoriasis pustularis, erythrodermische psoriasis en gewrichtspsoriasis. Hiervoor is een zorgvuldige medische behandeling vereist in samenwerking met een goede dermatoloog! In deze gevallen dient u dus altijd uw arts te raadplegen. Om de ernst te bepalen gebruikt de huidarts de zogeheten PASI-score, de psoriasisindex voor uitgebreidheid en ernst. De huidarts gebruikt deze PASI-score tevens om het effect van een behandeling te meten.

Gebruiksaanwijzing HQ Nourishing & Exfoliating Recovery Concentrate bij psoriasis vulgaris, eczeem en schilfers op het lichaam

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Dr. Vochard product en dank u wel voor het vertrouwen die u in ons stelt. Hieronder vind u de wijze van gebruik voor Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat indien u last hebt van psoriasis, eczeem, schilfers, wondjes of andere huidaandoeningen.

Wat is Dr. Vochard’s krachtig huidherstellend concentraat bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen?

Dr. Vochard’s krachtig huidherstellend concentraat is een substantie die wordt toegepast volgens de reverse washing methode. U zult merken dat u Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat niet alleen helpt bij bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen, maar dat gebruik van het concentraat shampoo, conditioner en haargel overbodig maakt. Bovendien zult u merken dat het product niet vet is, zodat u uw beddengoed kunt sparen en minder vaak hoeft te wassen dan bij gebruik van oliën die bij veel mensen de huid extra irriteren en de plekken juist erger maken.

Wat doet Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen?

Primair helpt Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen u bij het gezen van de hoofdhuid, waardoor schilfers verdwijnen en plekken op uw hoofd genezen. Daarnaast reinigt de substantie het haar en de hoofdhuid op milde wijze en maakt het het haar steviger waardoor shampoo, conditioners en haargel overbodig worden. Wat tezamen al gauw 30 euro kost in aanschaf. In het duurdere segment nog veel meer.

Hoe dient u Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen toe te passen?

 1. Kam uw haar goed door met een schone grove kam of haarbostel. Dit verbetert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, verwijdert onzuiverheden en schilfers uit het haar, verlucht uw haar en verminderd knoopvorming later.
 2. Open de applicator en doe de inhoud van één ampul Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij psoriasis, eczeem, hoofdroos en andere hoofdhuidaandoeningen in de fles. U dient de gehele inhoud van de ampul direct volledig te gebruiken.
 3. Voeg 50 ml handwarm water toe aan het concentraat in de applicator.
 4. Doe de gesloten filterdop op de fles. De applicator kort schudden zodat er geen concentraat op de bodem blijft liggen. 30s tot maximaal 5 minuten laten staan.
 5. Uw haar en hoofdhuid spoelen met warm water terwijl u uw hoofdhuid goed masseerd. Dit stimuleert de doorbloeding en haalt loslatende schilfers weg. Druk het overtollige water zo goed mogelijk uit uw haren.
 6. Applicator 10 seconden schudden zodat het een wit-glazige substantie is geworden. Het product is nu klaar voor gebruik.
 7. De substantie met één hand in uw haren knijpen, terwijl u het met de andere hand goed inmasseert. Niet uitspoelen.

Het beste resultaat krijgt u als u uw haren styled terwijl uw haren nog nat zijn en op een natuurlijke manier laat drogen. Gebruik daarbij geen chemische stylingsmiddelen (is ook niet nodig). U kunt uw haren handdoekdroog maken. Let daarbij op dat u alleen de punten van uw haren droog maakt. De hoofdhuid moet zelf drogen!

Fles en dop uitspoelen. Het residu met water wegspoelen.

lichaam-zonder-seborroisch-eczeem


hoofdhuid-zonder-seboroisch-eczeem