Seborroïsch eczeem – wat is het en wat kunt u eraan doen

Seborroïsch eczeem (seborrische dermatitis of eczema seborrhoicum) is een vervelende aandoening van de huid. De aandoening gaat gepaard met schilfers doordat de huidcellen zich vele malen sneller delen dan gebruikelijk. De afgestorven cellen klonteren en laten in kleine droge plakjes los. Deze vormen de schilfers. Meestal is er één of zijn er enkele plekken op het hoofd die scherp begrensd zijn met aangrenzend normale (hoofd)huid. Seborroïsch eczeem kan jeuken. De aangedane plekken manifesteren zich veelal op zichtbare plaatsen (zoals het aangezicht) wat erg vervelend kan zijn.

De symptomen bij seborroïsch eczeem

Bij seborroïsch eczeem treedt regelmatig jeuk op en de aangetaste huid is rood van kleur. Door te krabben kunt u de huid beschadigen en kunnen er secundaire infecties optreden. Pas hiermee op want kan het zich daardoor uitbreiden naar andere plaatsen op de huid. Op en rondom de neusvleugels of wenkbrauwen zijn plaatsen die veel voorkomen.

De oorzaken van seborroïsch eczeem

Seborroïsch eczeem wordt mede veroorzaakt door Malassezia ovale (voorheen bekend als Pityrosporum ovale). Malassezia ovale is een schimmel die deel uitmaakt van de normale huidflora. Ook bij hoofdroos (‘gewone’ roos oftewel pityriasis capitis) speelt de schimmel hoogstwaarschijnlijk een rol. Hoofdroos is vermoedelijk een lichte vorm van seborroïsch eczeem.

De behandeling van seborroïsch eczeem

Een vaak voorgeschreven behandeling is ketoconazol, maar niet bij iedereen altijd even effectief. Daarnaast werd bij mijzelf mijn haar dunner en werd het ook nog erg dor in de punten. Ketoconazol is verkrijgbaar in een shampoo of een zalf. Corticosteroïdlotions helpen eveneens redelijk goed, maar hebben weer hun eigen belangrijke nadelen. Andere shampoos, op basis van bijvoorbeeld seleniumsulfide, koolteer, zinkpyrithion of salicylzuur zijn minder werkzaam, maar kan voor u werken indien u een lichte vorm hebt.

Een nieuw efectief middel tegen seborroïsch eczeem is huidherstellend concentraat zoals dat van Dr. Vochard.
Huidherstellend concentraat kan ervoor zorgen dat seborroïsch eczeem weg blijft en de aangetaste huid zich geneest, zonder dat daarvoor agressieve ‘medicijnen’ of middelen ingezet hoeven te worden. (ga naar de originele introductieadvertentie van HQ Recovery Concentrate bij seboroïsch eczeem geschreven door Leon van het Vochard Customer Care team)

Gebruik Dr. Vochard’s huidherstellend concentraat bij seborroïsch eczeem om van uw Seborroïsch eczeem af te komen.
Dit huidherstellend concentraat kan nieuwe opflakkering voorkomen zonder daarvoor agressieve bestanddelen te gebruiken die irritatie en schilfering juist aanwakkeren!